Workshop

Een Sieraad van het leven

Voor het leven

 Wanneer we een dierbare voor altijd verliezen, zijn we verdoofd door verdriet. Maar daarna koesteren we de mooie herinneringen die we aan hem of haar hebben.  Een sieraad dat aan de dierbare heeft toebehoord, is dan een tastbaar en dierbaar overblijfsel.

Het is, alsof hun energie eraan verbonden is. We kunnen het dragen ter herinnering, dan kijken we terug. Maar we willen ook weer voorwaarts kunnen kijken en het verdriet een plaats geven ofwel transformeren. Dit kan een emotionele belemmering zijn om het te dragen. En er zijn praktische belemmeringen: soms zijn er geen voldoende sieraden uit de erfenis om alle nabestaanden van een sieraad te voorzien. Of de sieraden zijn van een dusdanige stijl dat het niet past bij de persoonlijke smaak: te ouderwets of te modern, te eenvoudig of te overdadig. Jammer, hierdoor raakt het kleinood in vergetelheid, en belandt in een doosje ergens achterin een lade.

Als ervaren sieradenmaker, gecombineerd met mijn kunde op het gebied van emotionele vorming, kan ik hier uitkomst bieden.

Tijdens een workshop halen we de nagelaten sieraden los, de segmenten worden in onderling overleg evenredig verdeeld. Daarna ontwerpt ieder zijn of haar eigen sieraad met mijn hulp waar nodig en gewenst. Om de compositie te voltooien, kunt u tevens gebruikmaken van onderdelen die ik uit mijn atelier ter beschikking stel. Dit betreft nobele materialen zoals edelstenen, zilver, goud op zilver en goud.

Wanneer de wens bestaat om as, een haarlok of iets dergelijks in een sieraad te verwerken, bestaan hier meerdere inventieve mogelijkheden voor. Dit kunnen we op voorhand overleggen.

Een workshop is mogelijk vanaf twee deelnemers. Ik stel de benodigde professionele materialen en gereedschap beschikbaar.

Het streven is naar een ontspannen en creatieve sfeer. Een sfeer die tevens uitnodigt tot doelgerichte, gevoelige, humoristische of relativerende conversatie. In het proces kunnen immers allerlei herinneringen naar boven komen.

Overige workshops

Er kunnen meerdere aanleidingen bestaan om in groepsverband een workshop te volgen:

  • Een gezamenlijke activiteit op een familiedag, zoals boven maar dan in de context van een verjaardag of jubileum.
  • Als opmaat naar een huwelijk waarbij de bruid haar eigen bruidsketting kan maken, eventueel met behulp van familiesieraden.
  • Voor teambuilding.
  • Een ontspannen uitje, waar de deelnemers persoonlijke voorkeuren en werkwijzen kunnen ontdekken.
  • Als onderdeel van een vriendinnendag. Misschien een leuke manier om gelijktijdig te klagen over je puberdochter en voor haar een liefdevol cadeau te maken.

 

Kosten en details:

Een workshop van drie uur kost 30,00 euro p.p. inclusief startmaterialen zoals professioneel 19 of 49-draads metaal rijgdraad (supersterk, soepel en knikvrij), of ander rijgmateriaal, gebruik van gereedschappen, schoonmaakapparatuur en pleisters.

Water, thee, koffie met wat lekkers zijn inbegrepen. Daarnaast komt een kostenraming van extra gebruikte materialen. Zijn er specifieke wensen, zoals een bepaald soort edelsteen, neem dan ruim op tijd contact op om teleurstelling te voorkomen.

Ook als je speciale wensen hebt voor de inwendige mens en je gebruik wilt maken van een lunch, hapjes en drankjes, overleg dit met mij. Alles is bespreekbaar en de mogelijkheden zijn ruim.

Bij mooi weer is er de mogelijkheid om in de tuin te werken.