Werkwijze

Werkwijze en kosten

Voor het eerste consult (de intake) nemen we alle tijd zodat je uitgebreid kunt vertellen wat er in je omgaat. Dit gesprek is net zo belangrijk als mijn vakkundigheid. Vooral jouw motivatie is bepalend voor onze samenwerking. Het werk dat je gaat verzetten is heel persoonlijk en soms moeilijk, zeker in het begin. In dat gesprek ontdekken we of we elkaar kunnen vertrouwen en inspireren.

De volgende stap is het herstel van je vermogen om naar jezelf te luisteren en op je intuïtie te vertrouwen. Dan ontstaat een helder inzicht in de oorzaken van je innerlijke blokkades. De begeleiding gaat uit van jouw kwaliteiten en talenten. Samen met jou onderzoek ik de ‘bagage’ die je met je meedraagt en de invloed daarvan op jouw gedrag en je reacties. We gaan leren van je gevoelens en gedragspatronen na wat je hebt verloren. Op die manier kunnen we je eigen antwoorden formuleren.

 

Herinneringen-sieraad

Mijn rol is in de eerste plaats het aanbieden van een werkwijze waarbij begeleiding en creativiteit hand in hand gaan. Het maken van een ‘herinneringen-sieraad’ is een voorbeeld van dat creatieve proces. Daarbij wordt uit een eigen sieraad, of onderdelen daarvan, iets nieuws gemaakt. Door nieuwe materialen toe te voegen aan de bestaande, waar al een herinnering bij hoort, creëer je als het ware een nieuw verhaal. Zo behoud je het goede: het ‘nieuwe gedrag’, en doe je weg wat je kwijt wilt: het ‘oude gedrag’. Daarmee maak je ruimte voor iets nieuws. Ook kan het dragen van zo’n sieraad kracht geven bij verdriet in een rouwproces of bij teleurstelling en woede na bijvoorbeeld een echtscheiding.

Door aan een nieuw sieraad ‘oude’ elementen toe te voegen (bijvoorbeeld die zilveren hanger van je overleden moeder, of een ander sieraad dat herinnert aan een bepaalde gelegenheid of gebeurtenis) kan iets bijzonders ontstaan. Dan wordt duidelijk wat je voelde tijdens het maken. Voor wie geen behoefte heeft aan sieraden bij het begeleidingsproces zijn er allerlei andere mogelijkheden. Denk dan aan gesprekken tijdens een wandeling op een voor jou belangrijke herinneringsplek.

Bij mij als begeleider kun je rekenen mijn onvoorwaardelijke aandacht en inzicht, en op mijn inlevingsvermogen, om zo de bron te vinden van je verdriet, somberheid, woede of rouw. En om daarmee af te rekenen, waardoor je je bevrijd voelt, en met nieuwe energie en levenskracht je weg kunt vervolgen.

 

Kosten: 

Ten eerste: vind ik dat begeleiding en therapie voor iedereen beschikbaar moeten zijn.

Daarom is er korting voor mensen met aantoonbaar (te) weinig inkomen.

Het standaardtarief voor de intake is € 50,- 

Tijdens dit kennismakingsgesprek bekijken we of ik kan bieden wat je zoekt.

Een vervolgconsult is € 70,- Een gesprek duurt 45 minuten tot een uur.

De betaling is vooraf of contant.(pinnen is mogelijk) Na afloop van het consult krijg je een nota mee.

Afspraken altijd in overleg; ik werk overdag en in de avonduren.

Neem contact op voor meer informatie of voor een kennismakingsgesprek.

(zie ‘contact’ op deze website)

Afspraken die niet minimaal 24 uur van te voren zijn afgezegd worden doorberekend.